EHS manager

Over de organisatie

Synthon Biopharmaceuticals richt zich op de ontwikkeling van innovatieve medicijnen, inclusief antilichaam-geneesmiddelconjugaten, met oncologie en auto-immuunziekten als therapeutische focusgebieden. Wij werken er hard aan om in de komende jaren nieuwe geneesmiddelen te introduceren voor ziektes waarvoor op dit moment nauwelijks of geen afdoende behandeling beschikbaar is.

Wij zijn onderzoekend, ondernemend en onafhankelijk. We maken creatieve keuzes en bouwen aan een veelbelovend portfolio van geneesmiddelen van de volgende generatie.

Synthon Biopharmaceuticals is gevestigd in Nijmegen waar bijna 300 medewerkers werken op onze ultramoderne biotech campus.

We zijn geïnteresseerd in resultaatgerichte mensen met een scherp verstand en een ondernemende geest die kunnen bijdragen aan onze ambitie om oplossingen te bieden voor huidige en toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg.

De functie

In de functie van Environment, Health & Safety (EHS) manager ben je verantwoordelijk voor het EHS-beleid en de uitvoering daarvan binnen Synthon Biopharmaceuticals. We verwachten dat je een vertaling kunt maken van beleid naar de dagelijkse gang van zaken en waar nodig de activiteiten die daaruit voortkomen zelf uitzoekt en oppakt. Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van continue verbeteringsprojecten op het gebied van EHS en een van je doelstellingen is het verder verhogen van het veiligheidsbewustzijn in de organisatie. Je geeft leiding aan de EHS afdeling die op dit moment uit drie medewerkers bestaat.


Andere zaken die tot je takenpakket behoren zijn:

  • Organiseren en uitvoeren van interne en externe audits volgens het EHS-managementsysteem (OHSAS18001/ISO14001).
  • Het opzetten, implementeren en actueel houden van het crisisplan.
  • Selecteren van gepaste beheersmaatregelen in het geval van gevaarlijke stoffen.
  • Opstellen van EHS-rapportages en (afdelings)risico-inventarisaties en -evaluaties en het monitoren van de voortgang.
  • Leiding geven aan en verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de bedrijfshulpverleningsorganisaties.


Ten slotte ben je het eerste aanspreekpunt voor EHS-gerelateerde incidenten en initieer je zelfstandig beheersmaatregelen om herhaling te voorkomen.

Functie-eisen

Uit je brief en cv blijkt dat je beschikt over:

  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur Hogere Veiligheidskunde (HVK) met affiniteit met arbeidshygiëne.
  • Algemene kennis van gevaarlijke stoffen en kennis van bedrijfsspecifieke processen en technieken in een farmaceutische omgeving.
  • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in (fijn)chemische sector binnen een site-/productieomgeving.
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.


Uit gesprekken met jou wordt duidelijk dat je over de volgende kwaliteiten beschikt:
Je hebt een affiniteit met het opstellen en uitvoeren van beleid. Je bent ondernemend, proactief, besluitvaardig en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, maar je verliest daarbij de communicatie en samenwerking met betrokken collega’s niet uit het oog. Je werkt georganiseerd, bent planmatig maar ook flexibel genoeg om daar waar nodig direct in te springen. Je hebt een hands-on mentaliteit en bent een teamspeler.

Wij bieden

Functieomvang: 32 – 40 uur.
Salaris: afhankelijk van ervaring.
Contract: bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling.
Standplaats: Nijmegen.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bram de Kruijff, Site director op tel: 024 - 372 77 00.
Heb je belangstelling voor deze uitdagende functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Belangrijke data: Je sollicitatie inclusief motivatie ontvangen we graag vóór maandag 14 oktober 2019. De procedure bestaat uit meerdere gespreksrondes, waarvan de eerste zal plaatsvinden op 16 oktober en de tweede ronde is gepland op 21 oktober.

Apply for this job