Junior Buyer

Over Synthon

 

Synthon is een internationaal farmaceutisch bedrijf en een leider op het gebied van generieke geneesmiddelen. Synthon is opgericht in 1991 en is sinds 2007 ook actief op het gebied van biotechnologie. Synthon ontwikkelt zich snel tot een ‘specialty pharma’ bedrijf. We werken aan de ontwikkeling van behandelingen die voorzien in de behoeften van mensen wereldwijd en helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Met onze portfolio van innovatieve geneesmiddelen zullen we behandelingsmogelijkheden verschaffen voor patiënten in geselecteerde therapeutische gebieden waarin op dit moment nauwelijks of geen afdoende behandeling beschikbaar is. We maken belangrijke behandelingen goedkoper en meer toegankelijk door generieke geneesmiddelen van een hoge kwaliteit te ontwikkelen. Onze producten zijn in meer dan 90 landen goedgekeurd door de lokale autoriteiten, en worden op de markt gebracht via partnerbedrijven en – in sommige gebieden – via directe verkoop.

Synthons hoofdkantoor is gevestigd in Nijmegen en het bedrijf heeft vestigingen in acht andere landen. In 2017 boekte Synthon een omzet van EUR 240 miljoen. Het bedrijf telt ongeveer 1.900 medewerkers van wie er meer dan 500 in Nijmegen werken.

Wij zijn geïnteresseerd in resultaatgerichte mensen met een scherp verstand en een ondernemende geest, die kunnen bijdragen aan onze ambitie om oplossingen te vinden voor huidige en toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg.

De functie

Als Junior Buyer ben jij dagelijks bezig met het inkoopproces van Synthon. Je vindt het een uitdaging om het juiste product tegen de juiste prijs en binnen de gewenste tijd in te kopen. Met jouw collega’s van het inkoopteam werk je nauw samen met onder andere de R&D-, productie-, facilitaire en logistieke afdelingen. Je werkt mee aan het vinden van de juiste leverancier, je ondersteunt bij het productontwikkelproces en je bent verantwoordelijk voor het managen van het forecast- en orderproces. Als Junior Buyer onderhoud je dagelijks contact met onze leveranciers en ben je een belangrijke schakel tussen onze interne organisatie en de leveranciersmarkt.
De inkooptaken binnen Synthon Nijmegen worden uitgebreid. Daarom ontstaat voor jou de kans om inkoopbeleid en inkoopprocedures verder vorm te geven. Daarnaast is er een breed scala aan inkoopproducten en -diensten, waardoor je je kunt ontwikkelen op diverse vlakken.

Functie-eisen

Uit jouw brief en cv blijkt dat je beschikt over:
· Hbo werk- en denkniveau, verkregen door een afgeronde opleiding in de richting van de functie en bij voorkeur aangevuld met NEVI I en/of II
· 2 tot 3 jaar relevante werkervaring,
· Werkervaring in een R&D-omgeving
· Goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
· Kennis van basisprogramma’s van Excel en SAP

Uit gesprekken met jou wordt duidelijk, dat je over de volgende kwaliteiten beschikt:
Je bent van nature gestructureerd, nauwkeurig en commercieel ingesteld. Je bent gewend om met deadlines te werken en doet er alles aan om ze ook te halen. Je hebt oog voor detail, maar overziet ook het grotere geheel. Je kunt snel schakelen tussen verschillende niveaus en leveranciersmarkten. Daarnaast ben je een echte teamspeler, maar schroom je niet om je kritisch op te stellen om zo tot de kern van de vraag van de klant door te dringen. Je bent een aanpakker die door een gedegen analyse het gewenste resultaat weet te bereiken.

Belangrijke data

Jouw cv inclusief motivatiebrief ontvangen we graag vóór 15 maart 2019. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op woensdag 20 maart 2019. De tweede gespreksronde staat gepland voor dinsdag 26 maart 2019.

Informatie en sollicitatie

Functieomvang: 40 uur
Salaris: afhankelijk van ervaring
Contract: tijdelijk, met vooruitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
Aanvangsdatum: zo snel mogelijk
Standplaats: Nijmegen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Casper Verboord, head Procurement op tel: 024 - 372 77 00. Heb je belangstelling voor deze uitdagende en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid? Solliciteer dan via de getoonde sollicitatielink/-button.

Apply for this job