Maintenance Engineer

Over de organisatie

Synthon is een internationaal farmaceutisch bedrijf en een leider op het gebied van generieke geneesmiddelen. Synthon is opgericht in 1991 en is sinds 2007 ook actief op het gebied van biotechnologie. Synthon ontwikkelt zich snel tot een ‘specialty pharma’ bedrijf. We werken aan de ontwikkeling van behandelingen die voorzien in de behoeften van mensen wereldwijd en helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Met onze portfolio van innovatieve geneesmiddelen zullen we behandelingsmogelijkheden verschaffen voor patiënten in geselecteerde therapeutische gebieden waarin op dit moment nauwelijks of geen afdoende behandeling beschikbaar is. We maken belangrijke behandelingen goedkoper en meer toegankelijk door generieke geneesmiddelen van een hoge kwaliteit te ontwikkelen. Onze producten zijn in meer dan 90 landen goedgekeurd door de lokale autoriteiten, en worden op de markt gebracht via partnerbedrijven en – in sommige gebieden – via directe verkoop.

Synthon’s hoofdkantoor is gevestigd in Nijmegen en het bedrijf heeft vestigingen in acht andere landen. In 2018 boekte Synthon een omzet van EUR 301 miljoen. Het bedrijf telt ongeveer 1.900 medewerkers van wie er meer dan 500 in Nijmegen werken.

Wij zijn geïnteresseerd in resultaatgerichte mensen met een scherp verstand en een ondernemende geest, die kunnen bijdragen aan onze ambitie om oplossingen te vinden voor huidige en toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg.

De functie

De afdeling Engineering & Maintenance Equipment is verantwoordelijk voor de gekwalificeerde status van systemen, applicatiebeheer en assetmanagement van R&D-laboratorium-apparatuur, analytische instrumenten en productieapparatuur binnen Synthon Biopharmaceuticals. Als maintenance engineer ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van onze productiefaciliteit voor monoklonale antilichamen, het opstellen van onderhoudsplannen en het evalueren van onderhoudsdata. Je bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s bij technische vraagstukken en op basis van je technische kennis ben je in staat om hen (inhoudelijk) te coachen. De werkzaamheden vinden deels plaats onder good manufacturing practices (GMP) door middel van standard operating procedures. In deze functie heb je intensief contact met zowel systeemgebruikers en de afdeling Quality Assurance als externe service-engineers. Het is een rol met veel vrijheid in een informele en dynamische omgeving met internationale collega’s. Je rapporteert aan het head Engineering & Maintenance Equipment.

Functie-eisen

Uit je brief en cv blijkt dat je:

  • Beschikt over hbo denk- en werkniveau in een technische richting, bij voorkeur hts
  • Bekend bent met het opstellen van onderhoudsplannen en dat je kritische systeemonderdelen kunt identificeren
  • In staat bent om zelfstandig complexe problemen aan productieapparatuur op te lossen, inclusief een oorzaakanalyse
  • In staat bent om het bestaande onderhoudsproces te evalueren met als doel verbeteringen door te voeren
  • Bekend bent met ‘deviation control’ en ‘change management’
  • Bekend bent met SAP plant maintenance – dit is een pre
  • Beschikt over uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels in zowel woord als geschrift
  • Minstens 5 jaar hebt gewerkt in een vergelijkbare omgeving.

Uit gesprekken met jou wordt duidelijk dat je, naast de gevraagde functioneel inhoudelijke ervaring, beschikt over de volgende kwaliteiten:
Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en je bent initiatiefrijk en volhardend om het werk binnen de gestelde tijdslijnen te realiseren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Je houdt ervan om nieuwe wegen te bewandelen in een dynamische werkomgeving. Je kunt zaken bekijken vanuit verschillende perspectieven en je bent een enthousiaste en gemotiveerde teamspeler die bereid is het werk van een collega over te nemen daar waar nodig.

Belangrijke data

Je sollicitatie inclusief motivatie ontvangen we graag vóór 6 juni 2019. De eerste sollicitatierondes zijn gepland op 12 en 14 juni in de ochtend. De tweede ronde is gepland op 20 juni in de ochtend.

Informatie en sollicitatie

Functieomvang: 40 uur per week.
Salaris: afhankelijk van ervaring.
Standplaats: Nijmegen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ardi van de Koolwijk, head Engineering & Maintenance Equipment, tel: 024 - 372 77 00. Heb je belangstelling voor deze uitdagende functie, solliciteer dan via de getoonde sollicitatielink / -button.

Apply for this job