Senior Quality Assurance Officer

Over de organisatie

Synthon is een internationaal farmaceutisch bedrijf en een leider op het gebied van generieke geneesmiddelen. Synthon is opgericht in 1991 en is sinds 2007 ook actief op het gebied van biotechnologie. Synthon ontwikkelt zich snel tot een ‘specialty pharma’ bedrijf. We werken aan de ontwikkeling van behandelingen die voorzien in de behoeften van mensen wereldwijd en helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Met onze portfolio van innovatieve geneesmiddelen zullen we behandelingsmogelijkheden verschaffen voor patiënten in geselecteerde therapeutische gebieden waarin op dit moment nauwelijks of geen afdoende behandeling beschikbaar is. We maken belangrijke behandelingen goedkoper en meer toegankelijk door generieke geneesmiddelen van een hoge kwaliteit te ontwikkelen. Onze producten zijn in meer dan 90 landen goedgekeurd door de lokale autoriteiten, en worden op de markt gebracht via partnerbedrijven en – in sommige gebieden – via directe verkoop.

Synthons hoofdkantoor is gevestigd in Nijmegen en het bedrijf heeft vestigingen in acht andere landen. In 2018 boekte Synthon een omzet van EUR 301 miljoen. Het bedrijf telt ongeveer 1.900 medewerkers van wie er meer dan 500 in Nijmegen werken.

Wij zijn geïnteresseerd in resultaatgerichte mensen met een scherp verstand en een ondernemende geest, die kunnen bijdragen aan onze ambitie om oplossingen te vinden voor huidige en toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg.

De functie

Als senior Quality Assurance officer maak je deel uit van een enthousiast team van tien personen. Het is een veelzijdige functie waarin je zowel ondersteunende taken als kwaliteitsgerichte projecten zult uitvoeren. Wij bieden een uitdagende werkomgeving met een informele sfeer.

Je activiteiten zijn steeds gericht op het borgen van GMP-eisen van de biofarmaceutische operationele afdelingen. Je bent met name verantwoordelijk voor het:

 • Begeleiden van kwalificatie van (gedeeltes) van gebouwen, systemen en apparatuur inclusief de bijbehorende documentatie
 • Borgen van Quality Assurance-verantwoordelijkheden in diverse projecten als projectleider of projectteamlid (o.a. data-integriteitsproject).

Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het:

 • Schrijven, beoordelen en goedkeuren van documentatie op basis van procedures, wetgeving en richtlijnen
 • Schrijven en behandelen van afwijkingen en wijzigingen
 • Ondersteunen van inspecties van overheden
 • Uitvoeren van interne en externe audits inclusief de bijbehorende rapportages
 • Opstellen en geven van diverse trainingen.

Je rapporteert aan het hoofd Quality Assurance Biopharmaceuticals.

Functie-eisen

Uit je brief en cv blijkt dat je beschikt over:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in (bio-)procestechnologie, (bio-)chemie, life sciences of een vergelijkbare richting
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een Quality Asssurance-omgeving in de (bio)farmaceutische industrie
 • Ervaring met kwalificatie en validatie van ruimtes, systemen en apparatuur en processen is een pre
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.

Uit gesprekken met jou wordt duidelijk dat je over de volgende kwaliteiten beschikt:
Je beweegt je gemakkelijk tussen verschillende niveaus en bent gewend om je aan te passen aan je gesprekspartner. Door je goede contactuele eigenschappen en positief-kritische houding neem je mensen mee en overtuig je ze op basis van goede argumenten. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor die je helpt het ijs te breken in het contact met gesprekspartners. Je hebt oog voor detail en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent initiatiefrijk en hebt een flexibele instelling.

Overige informatie

Functieomvang: fulltime, mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Salaris: afhankelijk van ervaring.
Standplaats: Nijmegen.

Contact en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dick Peterse, HR Business Partner, tel: 024 - 372 77 00.
Heb je belangstelling voor deze uitdagende functie, solliciteer dan via de getoonde sollicitatie button of link.

Apply for this job